Hvem ejer din hjemmeside ?

Det er vigtig at du er klar over forskellen på at eje og leje en hjemmeside

I en tid, hvor en stærk online tilstedeværelse er afgørende for næsten enhver virksomhed eller iværksætter, er spørgsmålet om ejerskab over din egen hjemmeside afgørende. Men rigtig mange tror fejlagtigt at de selv ejer deres hjemmeside og dermed har fuld kontrol over deres online platform.

Men hvad er forskellen på at eje og leje? Her får du fordele og ulemper ved nogle af de mest populære platforme som WordPress, Wix og Shopify.

Hvad er et ejerskab

At eje rettighederne til sin egen hjemmeside er som at eje sin egen forretning. Du har fuld kontrol over design, funktioner og indhold. Når du ejer din hjemmeside, er du ikke bundet af 3. parts begrænsninger, og du kan tilpasse din hjemmeside efter dine egne præferencer, ønsker og behov.

Uafhængighed og frihed

At eje sin egen hjemmeside giver dig friheden til at vælge din egen hostingløsning, designe og udvikle som du ønsker. Du ikke er låst til en bestemt udbyder eller system, og du kan skalere din hjemmeside, som det passer dig.

Langsigtet investering

Når du ejer din egen hjemmeside, investerer du i din egen ejendom på internettet. Dette er en langsigtet investering, der kan øge i værdi over tid. Du undgår at betale løbende gebyrer og abonnementer som når du benytter (udlejnings) platforme som Wix eller Shopify.

WordPress – Du ejer selv din hjemmeside

WordPress er verdens mest populær platform, som tilbyder stor fleksibilitet og kontrol. Du ejer selv din WordPress hjemmeside og har fuld adgang til kildekoden, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse hjemmesiden i overensstemmelse med dine behov.

WordPress kræver naturligvis lidt teknisk viden og vedligeholdelse, men det har du alle muligheder for at lære via de mange gratis tutorials der findes på bla. Youtube.

Alternativt kan du indgå en aftale med en webdesigner/udvikler som mod en engangsydelse designer/udvikler din hjemmeside. Efterfølgende kan du selv drive hjemmesiden videre eller du kan lave en vedligeholdelseaftale.

Dine eneste udgifter med en WordPress hjemmeside er dine årlige omkostninger til webhotel, domæne og tema som, lidt afhængig af hvor stor din hjemmeside er, vil ligge på ca. kr. 1.500,- om året. Hertil kommer eventuelle særlige PRO funktionaliteter du måtte have på din hjemmeside.

Wix og Shopify mv – Du lejer din hjemmeside

Wix og Shopify er nemme hjemmeside platforme at komme i gang med, men de kommer med nogle ulemper. Når du bruger disse platforme, lejer du i princippet din hjemmeside fra dem.

Du betaler månedlige gebyrer, og du har ikke fuld ejerskab eller kontrol over din hjemmeside.

Skulle du på et tidspunkt få lyst til at flytte din hjemmeside til en anden platform med andre og flere muligheder for videreudvikling, eller du vil spare de månedlige gebyrer, så vil det sjældent være muligt, eller i hvert fald meget kompliceret. For hos disse udbydere har du ikke fuld adgang til kildekode.

Det svarer lidt at leje et lokale i et indkøbscenter – har du lyst til at flytte, så kan du kun tage dine varer med dig – ikke lokalet og dets indretning,

Derudover er du begrænset til de funktioner og skabeloner, som platformen tilbyder, og du kan ende med at betale ekstra for tilføjelser og funktioner.

Hvis platformen beslutter at ændre deres politikker eller priser, kan du ikke gøre andet end acceptere eller opsige din hjemmeside – og så skal du starte forfra.

Konklusion

WordPress

Fordele: Du ejer selv alle rettighederne til din hjemmeside. Du har kontrol, er uafhængighed og har frihed til at gøre med din hjemmeside præcis som du ønsker. Det er langt billigere og er en langsigtet investering, der kan vokse i værdi over tid.
Ulempe: WordPress kræver lidt teknisk viden, som du selv kan tillære dig eller du kan købe dig til.

Hjemmeside platforme som Wix & Shopify:

Fordele: At leje sin hjemmeside gennem platforme som Wix eller Shopify kan være nemt at tilgå, hvis man ingen teknisk viden har og bare hurtigt vil i gang.
Ulemper: Du er begrænset til kun at bruge de værktøjer og skabeloner der stilles til rådighed. Du ejer ikke selv din hjemmeside. På sigt kan blive en dyr affære.

Så min anbefaling til dig der står overfor at skulle have ny hjemmeside – sørg for at du selv ejer din hjemmeside og alle rettighederne.

Hvorfor vælge WordPress?

Hvorfor vælge WordPress?

Uanset om du skal have en Blog, en Hjemmeside eller en Webshop så er WordPress ideelt. Det er GRATIS og mulighederne er uendelige

Hvad er et WordPress tema?

Hvad er et WordPress tema?

Et WordPress Tema er helt afgørende for designet på din hjemmeside. Lær’ om Temaer og få vores anbefaling til Tema på hjemmesiden…

Hvad er Onpage Meta (SEO)?

Hvad er Onpage Meta (SEO)?

Lær hvordan din hjemmeside tiltrækker flest besøgende og hvad du skal gøre for at ranke bedre på Google. Sådan laver du Onpage Meta

Få tilbud på en ny hjemmeside som du selvfølge selv ejer....

Ingen bindinger

Du ejer selv dit site

Unikt design

100% kundetilfredshed

Et tæt samarbejde