Det skal du tænke på når du skriver tekster til din hjemmeside

Gode tekster giver god SEO – men der er nogle ting du skal opfylde, for at Google ranker din hjemmeside godt.

At skrive de bedste SEO venlige tekster på din hjemmeside, handler om at kombinere både kvalitetsindhold og tekniske optimeringer for at få gode placeringer på Google.

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at skrive SEO venlige tekster:

Find de mest relevante og vigtigste søgeord for hver side

Start med at lave en grundig research på søgeord for at finde de relevante søgeord og fraser, som dine målgrupper vil bruge til at finde netop din hjemmeside.Brug evt. værktøjer som Google Keyword Planner eller Ubersuggest for at finde populære søgeord med rimelig konkurrence.

Brug relevante søgeord i titlen

Din titel skal indeholde det primære søgeord og aller helst som det første ord. Det hjælper søgemaskinerne med at give en indikation af, hvad dit vigtigste indhold handler om.

Skriv engagerende metabeskrivelser

Meta beskrivelser er den korte tekst, der vises under titlen i søgeresultaterne.
Skriv en engagerende metabeskrivelse, der opfordrer brugerne til at klikke på dit link. Selvom det ikke direkte påvirker dit placering, kan en god metabeskrivelse øge klikfrekvensen, hvilket igen kan have en positiv indvirkning på din placering i søgeresultaterne.

Kvalitetsindhold

Skriv indhold af høj kvalitet, der er informativt, relevant og hjælper med at finde det dine besøgende søger efter. Lav omfattende guider, lister, “how-to” artikler, produktanmeldelser osv. Google belønner værdifuldt indhold, der giver svar på brugernes søgeforespørgsler.

Brug strukturerede overskrifter

Del dit indhold op i afsnit med klare overskrifter og under-overskrifter (H1, H2, H3 osv.). Dette gør dit indhold mere læsevenligt og hjælper søgemaskiner med at forstå indholdsstrukturen.
Husk at H1, som er sidens overskrift, kun må bruges én gang på en side.

Indsæt interne og eksterne links

Inkluder meget gerne relevante interne links til andre sider på din hjemmeside. Det forbedre brugeroplevelsen og øger interaktiviteten. Er det relevant og muligt, så brug også eksterne links til troværdige kilder, der yderligere understøtter dine påstande.

Brug billeder og videoer

Visuelt indhold er noget af det første øjet fanger, men Google “ser” ikke billeder, de læser kun tekster, så sørg for at at fortælle Google hvad der er på billederne i det som hedder “ALT tags” tekster.  Sørg for at optimere dine billeder med relevante filnavne.

Undgå duplikeret indhold

Duplikeret indhold kan skade din SEO. Sørg for at producere dit eget indhold og undgå at kopiere fra andre kilder (eller fra dine andre sider, for den sags skyld). Hver side på dit site skal have sit eget unikke indhold.

Brug en SEO-plugin

WordPress har mange SEO plugins, som kan hjælpe dig med onpage optimering og vejlede dig til at skrive bedre SEO-tekster.
Her vil jeg klart anbefale at du bruge enten Yoast SEO og Rank Math.
Begge plugins vil guide dig hele vejen og fortælle hvad du har behov for at tekst optimere.

Regelmæssig opdatering

Opdater dit indhold regelmæssigt for at holde det relevant og aktuelt. Gamle og forældede indlæg har ofte svært ved at rangere godt i søgeresultaterne – og ingen besøgende vil læse forældet indhold.

Husk også

SEO er ikke en engangsting, men en løbende proces. Ved at implementere disse tips og producere kvalitetsindhold vil du over tid forbedre din hjemmesides synlighed i søgeresultaterne og tiltrække mere organisk trafik.

SEO

Bliv fundet på Google >

SEO

Bliv fundet på Google

Hastighed

Bedre loadingtime

Markedsføring

Nå ud til dine kunder

Ingen bindinger
Du ejer selv dit site
Unikt design
100% kundetilfredshed
Et tæt samarbejde