Hvad er et WordPress tema og hvad skal du vælge?

Hvad er et WordPress tema (theme)

WordPress er selve fundamentet/platformen (CMS) for en hjemmeside. Når WordPress er installeret hos en host og du er klar til at udvikle og designe din hjemmeside, skal det gøres i et tema som downloades til WordPress.

Et tema i WordPress er en samling af skabeloner, filer og style sheets, som gør det muligt at udvikle og designe din hjemmeside. Det er altså temaet som styrer, hvordan du opbygger din hjemmeside med placeringen af elementer som overskrifter, sidebjælker, blogelementer, billeder osv.

Et tema er dermed en afgørende del af WordPress, til at skabe design og din identitet på hjemmesiden.

Et tema skal bruges til at gøre din hjemmeside unik

Med et WordPress tema skabes  I næsten et hvert tema, vil der ligge standard temaer, som kan tilpasses eller du kan bygge designet fra bunden. Temaet giver dig kontrol over al layout til sider, indlæg og andre indholdssektioner. Det er i temaet du styrer placeringen af elementer, skrifttyper, farver og mere.

Det skal et godt tema kunne:

Have “værktøjer” til at skabe en unik hjemmeside: Med det rigtige tema skal du kunne udvikle og designe din helt egen unikke hjemmeside.
Tilpasse layout: Et tema skal give dig kontrol over layout til sider, indlæg og andre indholdssektioner. Du skal selv kunne bestemme placering af elementer, skrifttyper, farver og mere, som skal afspejle din virksomhedsidentitet.
Brugervenlighed: Et godt tema skal sikre, at din hjemmeside er brugervenlig, let at navigere rundt i og være responsiv, så hjemmesiden fungerer på både mobil og tablets.
Funktionaliteter: Et godt tema skal kunne tilbyde, ikke kun standard funktioner, men også mere avancerede funktioner, uden at der vil være behov for at skulle kode noget fra bunden.

Hvilket tema skal du vælge

Jeg har arbejdet med rigtig mange temaer gennem årene. Fælles for størstedelen af dem er, at de fleste temaer har alt for mange begrænsninger. Et tema er kun så godt som det udbyderen af temaet tilbyder.

Når man som webdesigner skal arbejde med et tema, har det stor betydning hvor frie hænder man har til at skabe individuelle og unikke hjemmesider. Derfor er det vigtig at du vælger et tema hvor begrænsningerne er så få som mulige.

De ringeste temaer er dog som regel de temaer som er gratis versioner. Men selvfølgelig handler det også om hvad behovet for en hjemmeside er. Skal du bare have lavet et visitkort, så kan du formentlig bruge et hvilket som helst tema. Skal du have lavet noget mere unikt, så kan det ikke anbefales at benytte gratis temaer.

Af alle de temaer jeg har arbejdet med, arbejder jeg i dag kun med temaet DIVI fra Elegant Themes. Et tema som jeg mener, er det mest omfattende med adskillige design funktionaliteter og muligheder.

DIVI theme – Elegant Themes

Fordelene ved at bruge DIVI temaet fra Elegant Themes er mange, men her får du bla.:

En visuel bygger: DIVI har en intuitiv visuel bygger, som gør det nemt at designe sider og se ændringerne, mens du laver dem.
Responsivt design: DIVI er inkl. responsivt design og sikrer hermed, at der er taget højde for hvordan hjemmesiden ser ud på desktop, tablet og mobil.
Foruddefinerede layouts: Har du brug for inspiration, så kommer DIVI med en bred vifte af foruddefinerede layouts og skabeloner, som dækker forskellige behov. Dette gør det hurtigt at komme i gang med at opbygge en hjemmeside med egne tilretninger.
Identitetmuligheder: DIVI giver dig omfattende tilpasningsmuligheder. Du kan ændre alt fra skrifttyper og farver til headerstil og baggrundsbilleder.
Support: På verdensplan er DIVI meget populært, hvorfor der er findes masser af gode og gratis tutorials og Elegant Themes har en sublim support.
Opdateringer og vedligeholdelse: Elegant Themes, bag DIVI, laver jævnligt opdateringer og vedligeholdelse. Dette sikrer, at temaet konstant er kompatibelt med den nyeste version af WordPress og andre sikkerhedsstandarder.

Når alt dette er sagt, så bør dit valg af tema afhænge af dine specifikke behov og præferencer.

Hjemmesider vi har bygget i DIVI Tema